Fontos a stabil, erős munkaerő

Az ember vállalatvezetőként iszonyatosan meg kell hogy küzdjön a piac változásaival és annak minden hatásával. Iszonyatosan nehéz egy berögzült gondolkodást és hozzáállást, tapasztalatot az embernek kitisztítani magából, mindamellett, hogy nagyon gyorsan észre kell tudnia venni a változásokat és persze reagálni is kell tudnia azokra. Nekem ez kifejezetten nehéz feladat, és sokszor okozott is kellemetlenségeket azáltal, hogy nem időben kezdtem bele egy újítás vagy feladat megvalósításába, vagy nem tudtam elég gyorsan reagálni a döntéseimmel a piaci változásokra. Számtalan esetben előztek meg ilyen téren a versenytársak, ezért kifejezetten figyelni kezdtem a piaci tendenciákat, a változás apró jeleire is már tervezgetni kezdtem és ennek hatására sikerült elérnem azt, hogy bár nagyon sok esetben hihetetlen mennyiségű energiát igényel, de a versenytársak előtt tudok reagálni a dolgokra.

Manapság a leginkább érzékenyítő változás a vállalatok számára, főleg a nagyvállalati szektorban tevékenykedők részére a munkaerőpiaci változás és azok hatása. Ma már nem elég, hogy ha valaki meg szeretne felelni a folyamatos fejlesztés igényének. Nem elég elmondani, hogy a coaching és a tréning folyamatosan jelen van a cég életében, hiszen ez alapvetően nem állítja meg az elvándorlás folyamatát és nem segít egy munkavállalót hosszú távon is elhelyezni a cég életében és működésében.

Én kifejezetten erre a témakörre kezdtem megoldást keresni, és hála a jó égnek rá is találtam a kogwheel csapatának assessment center szolgáltatása keretében. Kifejezetten úgy vizsgáljuk ma már a munkavállalókat, akik felvételt nyernek a céghez, hogy megfelelő pozícióhoz ne csak a megfelelő szaktudás, tapasztalat és kompetencia társuljon, hanem a megfelelő karrier út is hozzá legyen rendelve a hosszútávú vállalaton belüli munkájához az embereknek. Ennek köszönhetően pedig nálunk nem okoz gondot az elvándorlás, sem a munkaerőhiány. Stabil, erős munkaerő állománnyal rendelkezünk, amit bizony ennek a fantasztikus csapatnak köszönhetünk. Csak ajánlani tudom őket bárki számára.