A legújabb családi barátunk

Az ember nem mindig látja előre az élete alakulását, sőt, én azt mondhatom, hogy amikor már úgy gondoltam, hogy berendezkedhetek valamire, mindig akkorát változott a forgatókönyv, hogy egészen egyszerűen teljesen át kellett alakítanom mindent. Például nem olyan régen úgy döntöttem, hogy nekem annyira nem megy a szerelmi élet és a párkapcsolat, hogy egyedüli életmódra rendezkedek be, és vettem egy lakást. Közel három év alatt eljutottam oda, hogy az a lakás pontosan olyan, mint amit megálmodtam magamnak, olyan helyen is van, amit mindig is szerettem volna és a felújítási folyamatok is teljesen végbe mentek. Erre persze ahogyan csak a filmekben szokott lenni, szembe jött a szerelem.

Persze hogy-hogy  nem a párom már nem szereti az emeletes házat és nem szereti a várost sem. Ő egy vidéki kis házat képzelt el magának, én pedig mi mást tehetnék, mint alakítok az életemen és vele tartok. Már meg is vásároltuk az új házunkat és bizony be is tudtunk költözni. A lakást nem adtuk el, jól jöhet még, de mindenesetre a kiadás segít a költségek előteremtésében. Ami viszont nagyon fontos, hogy ez a változás nem csak hatalmas kihívásokat, hanem élményeket is hozott és hoz az életembe folyamatosan. Azt kell mondjam, hogy most már tudom biztosan, hogy hatalmas hibát követtem volna el, hogy ha nem vállaltam volna a kertes házat, mert egészen egyszerűen élvezem minden percét és feladatát.

A kihívások nem mindig sikerülnek jól, és egyáltalán nem sikerülnek tökéletesen, de az élmény, hogy valamit én tudtam itthon megcsinálni felbecsülhetetlen. Ami mindenképpen szükséges, egy barkács bolt. Gondolni sem gondoltam volna sosem, hogy egyszer majd az ipari porszívó és a hőlégfúvó lesz a leginkább vágyott dolog az életemben, azt pedig végképp nem, hogy ez ennyire boldoggá fog tenni és teljességet hoz az életembe. A változások tehát hihetetlen lehetőségeket rejtenek.